Frelloskolen i Varde. Illustration: GPP Arkitekter

Funktionelle løsninger til læring og leg

Ny skole i Varde til 900 elever og 80 lærere

Frelloskolen er en ny 4-sporet skole på 9.576 m² med tilhørende udearealer til ophold, leg og læring, der placeres ved det nuværende Varde Fritidscenter.

Den overordnede bygningsstruktur fremstår som en sammenstilling af fire primære bygningsafsnit, som forbindes via et centralt placeret bygningsvolumen, indeholdende fagområder og skolens hjerterum. De fire afsnit huser administration samt tre separate afdelinger, ”skoler i skolen”, hvor der i hver afdeling opstår et lokalt fællesskab i relation til alderstrinnet.

Et stort samlende aktivitetsområde, kaldet Torvet, skaber sammenhæng mellem Frelloskolen og Fritidscenteret som en åben og solrig pladsdannelse, der byder indenfor til leg, aktivitet og læring. Mellem afdelingerne ligger skolens fælles funktioner, som fagområder og PLC, der samles omkring det centrale rum kaldet ”Det gyldne rum”.

Rummet fungerer som husets mødested og et organisatorisk omdrejningspunkt, der binder skolens tre afdelinger sammen. Frelloskolen er i materialer og skala tilpasset konteksten og funktionen. Store varierende vinduespartier og karnapper tilfører masser af liv og skaber et uhøjtideligt udtryk på bygningerne, hvor intentionen er, at eleverne skal føle sig hjemme.

Illustrationer: GPP Arkitekter

"Det gyldne rum" på Frelloskolen i Varde
"Det gyldne rum" er Frelloskolens centrale omdrejningspunkt

Kontakt os

Jan Roos

Afdelingschef El

Michael Boye

Afdelingschef VVS

Toni Mühlestein Christiansen

Brandteknisk rådgiver / Master i brandsikkerhed