Mall of Scandinavia_Light Bureau

Nordic lighting design at Mall of Scandinavia in Stockholm

Mall of Scandinavia, Stockholm, Sweden

The lighting concept for the Mall of Scandinavia is inspired by the natural qualities of Nordic light. 

Light Bureau designed the lighting for all public spaces throughout the building, from the functional illumination of the underground parking spaces to the extravagant light features in entrances, piazzas and along walkways. 

A spectacular 3D pixel ceiling, consisting of 3200 suspended two metres luminous poles, covers the large atrium in the Dining Experience area. The changeable installation adds colour and movement to stimulate the senses and entice shoppers to linger and return.

The lighting design reflects natural daylight changes. Featuring great variety in terms of contrast and colour, it ranges from the powerful to the diffused, from the subtle to the extravagant. 

The final result is the culmination of a five-year close collaboration between Light Bureau and Wingårdh Architects.

Mall of Scandinavia_Light Bureau_photo by Johan Tägtström

Mall of Scandinavia

Zlatan Idnert
Head of Efterklang & Light Bureau

AFRY is committed to protecting your privacy and keeping your personal data secure. We process personal data in accordance with the applicable laws, regulations and our privacy policy.