Corridor leading to a underground parking facility

Finlandia-talon pysäköintilaitos

Finlandia-talon pysäköintilaitos

Maanalainen pysäköintiluola koostuu kahdesta kaksikerroksisesta pysäköintihallista ja yhdestä yksikerroksisesta pysäköintihallista, joka toimii myös väestönsuojana.

Helsingin keskustaan Mannerheimintien ja Finlandia-talon alle louhittu laitos käsittää 650-paikkaisen pysäköintilaitoksen lisäksi lastaus- ja huoltotilat Finlandia-taloa varten sekä ajoyhteyden Musiikkitalon maanalaisiin huoltotiloihin. Osa laitoksesta toimii myös alueen väestönsuojana 3800 ihmiselle.

Laitoksen neljä jalankulkutunnelia suunniteltiin visuaalisesti poikkeuksellisen huolellisesti osaksi Finlandia-talon ja Musiikkitalon kävijöiden elämystä.

Projektin tiedot

  • Asiakas: Lemminkäinen Infra Oy ja Helsingin kaupunki
  • Hanke: Pysäköintilaitos
  • Aika: 2010–2012
  • Sijainti: Helsinki
  • AFRYn rooli: Pääsuunnittelu, kalliorakennus- ja rakennesuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, pohjavesi- ja painumaseurantojen hallinnointi
Corridor leading to a underground parking facility

Ota yhteyttä

Harri Kuula

Toimialuejohtaja, kalliotilat ja tunnelit

Piri Harju

Osastopäällikkö, kalliorakennussuunnittelu

Olli Salo

Osastopäällikkö, maanalaiset rakenteet