Cyklisme_genrefoto

AFRY står bag digital løsning til nyt nationalt cykelregnskab

Et dynamisk og omfattende overblik over cykeldata

Et nyt online værktøj, der er udviklet af trafikingeniører fra ingeniørvirksomheden AFRY, giver et unikt indblik i data om cyklisme i hele Danmark.

1.313.000 km. Så langt cykler borgerne i Region Midtjylland i gennemsnit pr. dag. Men de bliver i bogstavelig forstand overhalet af borgerne i Region Hovedstaden, der i gennemsnit dagligt tilbagelægger 3.386.000 km på jernhesten.

Det er nogle af de interessante informationer, som det nye nationale cykelregnskab giver adgang til. Informationerne kan f.eks. tjene som datagrundlag for kommunernes investeringer i cykelinfrastruktur.

”Det nationale cykelregnskab er et online værktøj, som alle kan tilgå, og det er gratis at anvende. Det giver trafikudviklere og -planlæggere et dynamisk og omfattende overblik over cykeldata fra hele landet, så arbejdet med at planlægge cykelinfrastruktur kan blive mere effektivt og målrettet,” forklarer Susan Appel, der er Group Manager i AFRY’s trafik-team, som har udviklet den digitale løsning.

Bag cykelregnskabet står Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme, der er en del af Vejdirektoratet, som AFRY har samarbejdet med gennem mange år.


Hidtil uset brug af data

Den digitale platform for cykelregnskabet er Microsoft-værktøjet Power BI, der foruden at være et stærkt databehandlingsværktøj også er godt til at præsentere data på en overskuelig måde for slutbrugerne.

”I cykelregnskabet har vi samlet cykeldata fra mange forskellige og relevante kilder, herunder Transportvaneundersøgelsen fra DTU, Danmarks Statistik, Danske Cykelhandlere, Rådet for Sikker Trafik og cykeltællinger fra Vejdirektoratet,” forklarer Susan Appel og tilføjer:

”I andre Power BI-løsninger henter vi dagligt data fra Vejdirektoratets trafikledelsessystemer rundt om i landet ind i programmet, så vi i detaljer kan analysere på både trafikken og få overblik over systemernes driftsstatus og trends. Vi har koblet og krydset data, som man ikke har gjort før, og det gør disse dataværktøjer unikke og enormt brugbare for både trafikplanlæggere og de driftsansvarlige for trafiksystemerne.”

 

Se det nationale cykelregnskab via linket her.

Vil du vide mere?

Susan Appel - Projectmanager, Transportation

Susan Appel

Group Manager Traffic

Kontakt Susan Appel

Udfyld formularen, hvis du har en forespørgsel vedrørende salg. For andre forespørgsler kan du besøge vores kontorer- og kontaktsider.