Cardiff Bay_Light Bureau

Dramatic light wave effects on the façade of the Pierhead Street multi-storey car park in Cardiff Bay

Pierhead Street multi-storey car park in Cardiff Bay, UK

The design concept is a rolling wave structure, progressing along the façade of the building, with dynamic lighting to enhance a sense of movement.

The MSCP multi-storey car park, Cardiff Bay, formed part of the Cardiff Waterside Commercial development. Taking influence from the location, the undulating form of the façade signifies the washing waves of the bay. The tensile fabric structure is backlit with a double run of fluorescent luminaires. The fittings are individually focussed to accent the fabric. Dynamic lighting control creates a striking, animated visual that is reflected in the adjacent bay.

Client: Base Structures – Cardiff Bay Partnership
Architect: Scott Brownrig

Cardiff Bay_Light Bureau

Multi-storey car park in Cardiff Bay

Paul Traynor
Country Manager, Light Bureau UK

AFRY is committed to protecting your privacy and keeping your personal data secure. We process personal data in accordance with the applicable laws, regulations and our privacy policy.